Produktet ble lagt til i handlekurven din.

Kursinformasjon

Telenor Kystradio sitt kurssenter har siden 1993 gitt over 2000 elever kompetanse til GMDSS sertifikatene GOC og ROC. Våre instruktører har lang erfaring innen radiokommunikasjon til sjøs og på kyststasjon og eksamensresultatene har vært meget gode.

Vi har moderne undervisningslokaler med både “Live” utstyr og simulator. Kurssenteret og Rogaland Radio er samlokalisert med Hovedredningssentralen for Sør-Norge ca 1 km fra Sola Lufthavn. Dette gir oss et svært realistisk undervisningsmiljø der omvisning på kystradiostasjonen og Redningssentralen er en del av kurset. 

GOC

Kurset gir en grundig innføring i operasjonell og prosedyremessig bruk av GMDSS skipsradioutstyr som VHF, MF, HF med DSC og satellittbaserte systemer som Inmarsat B og C. Bruk og sjekk av bærbartnødradioutstyr samt nødbatterier blir også sterkt vektlagt.

Innhold i kurset

Kandidaten skal ved fremmøte til kursets første dag kunne identifisere seg med godkjent legitimasjon (pass, førerkort eller annen godkjent legitimasjon).
Kandidaten skal ha fylt 18 år.
Kandidaten skal gjøres oppmerksom på at han/hun, for å kunne mønstre på skip, plattform e.l. ha tilfredsstillende helseattest fra godkjent helsemyndighet.

Undervisningstider
Kursdeltakerne møter opp senest klokken 11.45 første dag, og vil ha undervisning frem til klokken 20.00. De øvrige dagene har vi oppstart klokken 08.00 og undervisning frem til klokken 18.00. Lunsj er klokken 12.00 og er inkludert i prisen. Lørdag er det undervisning fra 09.00-14.00.

Eksamen
Skriftlig eksamen blir avholdt onsdag i 2. uke av kurset. Muntlig eksamen avlegges fredag i 2. uke av kurset.

Bilder
Ett passbilde er nødvendig til sertifikatet. Vi kan ordne med passbilder her.

Øvingsspørsmål
Under hvert kapittel i boken er det spørsmål. Det er en stor fordel om dere svarer på flest mulig av disse hjemme da de ellers vil bli gitt som hjemmelekse.

ROC

Kurset gir en grundig innføring i operasjonell og prosedyremessig bruk av VHF med DSC og Navtex. Bruk og sjekk av bærbart nødradioutstyr samt nødbatterier er sterkt vektlagt.

Innhold i kurset

Kandidaten skal ved fremmøte til kursets første dag kunne identifisere seg med godkjent legitimasjon (pass, førerkort eler annen godkjent legitimasjon).
Kandidaten skal ha fylt 18 år.
Kandidaten skal gjøres oppmerksom på at han/hun, for å kunne mønstre på skip, må ha tilfredsstillende helseattest fra godkjent helsemyndighet.

Fremmøte
Kursdeltakerne møter opp senest kokken 09.45 første dag. Underivisningen vl da foregå mellom 10.00 og 20.00. De øvrige dagene starter vi opp klokken 08.00, tar lunsj ca. klokken 12.00 og fortsetter undervisningen frem til 18.00. Lunsj er inkludert i prisen.

Eksamen
Skriftlig eksamen blir avholdt på torsdagen. Praktisk/muntlig eksamen avlegges fredag.

Bilder
1 passbilde er nødvendig til sertifikatet. Vi kan ordne med passbilder her.

Øvingsspørsmål
Under hvert kapittel er det spørsmål. Det er en stor fordel om dere svarer på flest mulig av disse hjemme, da de ellers vil bli gitt som hjemmelekse.