Produktet ble lagt til i handlekurven din.

Hva er greia med Kystradiostasjon og VHF-radio?

Telenor Kystradio hjelper deg og dine når du havner i trøbbel på sjøen. I 2016 var det rundt 6500 fritids- og yrkesbåter som fikk hjelp av oss, og bare i sommermånedene i 2016 fikk 3680 fritids- og yrkesbåter hjelp som berget liv og verdier. Telenor Kystradio og din VHF-radio gir trygghet for deg og dine når du ferdes på sjøen. Ikke bare når du er i nød, men også i det daglige. De fleste ulykker skjer i kystnære farvann, nær land med holmer og skjær.....

Kystradiostasjonene drevet av Telenor Kystradio dekker hele kysten, har rekkevidde lagt ut til havs og inne i trange viker, blant holmer og skjær, og er Hovedredningssentralen sin kommunikasjonssentral til sjøs. Kystradiostasjonene er trent i å bistå deg og dine i en nød- og assistansesituasjon, og kommuniserer med søk- og redningsenheter som for eksempel Redningsselskapets fartøyer og redningshelikopter. Kystradiostasjonene kan også opprette kontakt med lege ved alvorlige somatiske skader, og besørge evakuering ved behov. Dersom du skulle føle deg utrygg på sjøen, vil Kystradiostasjonene bistå deg med det du har behov for. Kommunikasjonen foregår over VHF-radiosambandet.

I en nødsituasjon vil du også få hjelp fra andre fritids- og yrkesbåter som er med i VHF-radiosambandet, og slik sett vil du kunne få hjelp fra den båten som er nærmest deg når du har behov for hjelp. Kystradiostasjonen vil også koordinere redningsbistand og kommunisere med deg slik at du er sikret hjelp når du trenger det. I nødsituasjoner kan du trykke inn en nødknapp som sender nødalarm til alle båter i din nærhet og til Kystradiostasjonen. VHF-radio er designet for og tjener et annet formål enn mobiltelefon. VHF-radioen inngår i et nød- og assistansesystem som er uovertruffent til sjøs!

Hvordan komme i gang?

Du trenger abonnement, opplæring og en VHF-radio for å ta del i VHF-nettverket som utgjør trygghet til sjøs.

Du kan velge mellom å kjøpe abonnement og opplæring, eventuelt kjøpe både dette og VHF-radio i én pakke. Opplæringen tar du via et webbasert kurs, og du får SRC/VHFsertifikatet når du er ferdig med kurset. Selve abonnementet må registreres på Telenor Kystradio Mine Sider etter at du har kjøpt dette i nettbutikken.

Ja, jeg vil kjøpe abonnement og opplæring

Ja, jeg vil kjøpe abonnement, opplæring og VHF-radio

 

Du finner flere tilbud i vår nettbutikk.

 

Vil du vite mer? Ta et gratis VHF-introduksjonskurs på web da vel! Kurset tar ca 10 minutter å gjennomføre, og gir deg innsikt i fordelene med VHF-radio og hvordan du bruker denne.  Kurskoden er; Introkurs.

Ja, jeg vil ta et gratis VHF-introduksjonskurs

Noe av det du kan gjøre med VHF-radio;

 

Kjøp lisensabonnement, opplæring/kursing og VHF-radio i dag, og vit at hjelpen kun er et kort anrop unna når du trenger oss...