Produktet ble lagt til i handlekurven din.

For familier i seilbåt og cabincruiser

Enten du er kystnære farvann eller langt til havs, vil du ha god bruk for VHF-radio.

 Seilere og folk i cabincruisere legger ofte ut på litt lengre turer, gjerne i forbindelse med ferier og helger. Opplevelser og deilig ferieliv er på agendaen, men det kan også oppstå situasjoner hvor det kan være greit å få en hjelpende hånd. Her er noen tips om hvordan du kan bruke VHF-radioen og Kystradiostasjonen, både i mer daglige situasjoner og når det drar seg litt til.

Før turen starter

Bruk "Meld fra hvor du drar"-tjenesten som leveres av Kystradiostasjonen. Da kan du også sjekke værmeldingen i det området du skal seile.

Under veis

Hold kontakt med andre båter og med Kystradiostasjonen. Spør Kystradiostasjonen om det du måtte ha behov for som bunkringsmuligheter og vær- og navigasjonsvarsler med mer.  

Ring gratis til alle norske fast- og mobiltelefoner.

Ved ulykker eller fare for et familiemedlems helse

Anrop Kystradiostasjonen og be om hjelp (alt fra brent av brennmanet til knekt arm, ankel, illebefinnende, slag, etc).

Ved nød

Varsle omkringliggende båter og Kystradiostasjonen når du er i nød, får alvorlige problemer med båt/motor, familiemedlem over bord, barn som har forsvunnet med mer.

Ved å utløse nødknappen på VHF-radioen sendes det ut alarm til omkringliggende båter samt Kystradiostasjonen, som inneholder din posisjon og identitet.

 

Hvordan komme i gang?

Du trenger abonnement, opplæring og en VHF-radio for å ta del i VHF-nettverket som utgjør trygghet til sjøs.

Du kan velge mellom å kjøpe abonnement og opplæring, eventuelt kjøpe både dette og VHF-radio i én pakke. Opplæringen tar du via et webbasert kurs, og du får SRC/VHFsertifikatet når du er ferdig med kurset. Selve abonnementet må registreres på Telenor Kystradio Mine Sider etter at du har kjøpt dette i nettbutikken.

Ja, jeg vil kjøpe abonnement og opplæring

Ja, jeg vil kjøpe abonnement, opplæring og VHF-radio

 

Du finner flere tilbud i vår nettbutikk.