Produktet ble lagt til i handlekurven din.

Foreta VHF-radiosjekk og bli med i trekningen av et gavekort!

En viktig del av sikkerhetssjekken om bord er sjekk av VHF-anlegget. Her får du vite hvordan du gjør det, og du er også med i trekningen av et gavekort hvis du gjennomfører VHF-radiosjekken.

Er du i full gang med båtpussen, eller har du allerede båten på vannet? Kanskje har du båten ute hele året? Uansett er det viktig å gjennomføre periodisk sjekk av sikkerhetsutstyret om bord, herunder VHF-radioen. Hvordan sjekker du denne? En enkel måte å gjøre dette på, er å foreta et oppkall til nærmeste kystradiostasjon. Ta en titt på kanalplanen til Telenor Kystradio, og finn en antenne (kanal) som er et stykke unna der du er. Får du kontakt med kystradiostasjonen på denne kanalen? Ikke? Prøv med en antenne (kanal) som ligger nærmere deg. På denne måten får du et inntrykk av rekkevidden til VHF-radioen. Merk at fjell og landskap spiller en rolle i forhold til rekkevidden.

Alle som gjennomfører VHF-radiosjekk mot en kystradiostasjon i perioden 01.05 - 30.06 er med i trekningen av et gavekort på 2.000,- som du kan benytte i vår nettbutikk. Først og fremst bør du imidlertid gjøre dette for din og dines trygghet, da VHF-radioen din kan berge både liv og verdier hvis det drar seg til. Vårt tips er å bruke VHF-radioen jevnlig når du er på sjøen. Da vet du at den virker, og du holder kompetansen på bruk av VHF-radioen ved like.

Slik gjennomfører du en VHF-radiosjekk;

1) Først finner du en egnet arbeidskanal til kystradiostasjonen, for eksempel kanal 81. Still inn radioen på kanal 81. Juster støysperren (squelchen) slik at denne er riktig innstilt. Juster volumet.

2) Lytt på kanalen. Er den ledig?

3) Anrop kystradiostasjonen, for eksempel "Tjøme Radio, Tjøme Radio, Tjøme Radio, dette er Anna, Anna, Anna Lima India 7064, kanal 81". Du får da en respons, typisk "Tjøme Radio svarer Anna". Så sier du "Hei, ønsker å foreta en VHF-radiosjekk". Kystradiostasjonen vil så respondere på dette. Når samtalen er over, sider du for eksempel "Tusen takk. Ønsker dere en fin dag videre".

Så enkelt er det!

 

28.09.2018
Telenor kystradio tar i bruk Connect ID

Telenor kystradio har gjort det enklere for deg, og tar i bruk Connect ID på Mine Sider

03.09.2018
Telenor Kystradio avvikler sitt kurssenter på Sola.

Siste kurs som arrangeres er ROC-kurs i uke 39, og kurssenter på Sola legges ned fra 1. oktober 2018.

24.05.2018
Hovedredningssentralen (HRS), Telenor Kystradio og Redningsselskapet under samme tak i sommer

Telenor Kystradio har siden 2013 betjent Redningsselskapets servicetelefon 02016 for RS medlemmer og eiere av fritidsbåter. Samarbeidet ble i desember 2017 forlenget med tre år.

02.05.2018
Endring i kvalitetsoppfølgning ved sertifikatutstedelser

Telenor Kystradio bytter godkjenningsinstans for Sertifikatvirksomheten.

18.04.2018
Har du mottatt feil kanalplan?

I disse dager sendes årsavgiften for lisens ut, og med den følger ny kanalplan - en for Sør-Norge eller en for Nord-Norge. Enkelte kunder har imidlertid fått tilsendt kanalplan for feil område.

25.01.2018
Årets båtkommune

Vil hedre gode kystkommuner og deler ut prisen «Årets båtkommune» Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) ønsker økt fokus på hva kommunene gjør for å tilrettelegge for båtlivet, og deler ut prisen for «Årets båtkommune» andre året på rad.

23.11.2017
Fra fem til to kystradiostasjoner

Fra januar 2018 vil Telenor Kystradio gå fra fem til to topp moderne kystradiostasjoner. Hva innebærer dette for deg som bruker av Telenor Kystradio?

23.11.2017
Hvordan var sommeren på kystradiostasjonene vedrørende nød- og assistansehåndtering?

Somrene er uten tvil den mest hektiske perioden for kystradiostasjonene, sommeren 2017 intet unntak.