Produktet ble lagt til i handlekurven din.

I en nødsituasjon....

En nødsituasjon kan oppstå plutselig. Du vet ikke når den inntreffer, eller hvem som blir rammet. Du kan bli utsatt for vær som båten - eller du selv - ikke er kapabel til å håndtere. En om bord kan bli akutt syk, få alvorlig skade, brann kan oppstå med videre.

Dersom en nødsituasjon oppstår, kan folk bli grepet av panikk, noen blir handlingslammet mens andre er iskalde og tenker rasjonelt. Når det drar seg alvorlig til, gjelder det så raskt som mulig å få varslet om hjelp. Når livet til dine kjæreste står på spill, det er da du (eller den som håndterer nødsituasjonen om bord) må handle raskt og rasjonelt. Er du forberedt på det? Hva gjør du hvis det oppstår en brann om bord i båten din? Hva gjør mannskapet ditt om du får et illebefinnende? Hva gjør du om du er i kajakk og det plutselig begynner å blåse kraftig samtidig som du er langt fra land? Har du tenkt gjennom scenarioene som kan oppstå i din båt?

Vi i Telenor Kystradio ønsker å få deg til å tenke gjennom de scenarioene som kan oppstå om bord i din båt, og får deg til å legge en plan for hvordan du og mannskapet ditt skal håndtere situasjonen hvis et av scenarioene inntreffer. Våre aller beste råd er derfor:
1.    Tenk gjennom alle situasjoner som kan oppstå om bord, som kan skape fare for liv og helse. Legg en plan for hvordan du skal løse disse ulike situasjonene. Gå i detalj; Hvordan varsler du om hjelp, hvordan løser du situasjonen? Har du alle de hjelpemidlene du trenger, for eksempel drivanker, brannteppe, røykvarsler, redningvester, brannslukkingsapparat, VHF-radio?
2.    Involver mannskapet ditt i planene, og lær dem opp. Gjenomfør øvelser (gjerne i stua men helst i båten) og la mannskapet ditt bli kjent med VHF-radioen og hvordan den virker. La alle om bord kalle opp en kystradiostasjon.
3.    Ha skilt med båtens navn, kallesignal og MMSI-nummer samt nødprosedyre oppslått ved radiostasjonen. Du husker ikke dette når det drar seg til....
4.    Når dine nærmeste er i umiddelbar livsfare, kommer desperasjonen, og evnen til å håndtere situasjonen blir kanskje ikke optimal. Hør på dette utdraget av VHF-kommunikasjon mellom US Coast Guard og en person som opplever at partneren ikke kommer opp etter endt dykk. Du kan føle på kroppen den desperasjonen vedkommende har, når han ser at sin partner ikke kommer opp etter endt dykk.

Se utdraget

 

28.09.2018
Telenor kystradio tar i bruk Connect ID

Telenor kystradio har gjort det enklere for deg, og tar i bruk Connect ID på Mine Sider

03.09.2018
Telenor Kystradio avvikler sitt kurssenter på Sola.

Siste kurs som arrangeres er ROC-kurs i uke 39, og kurssenter på Sola legges ned fra 1. oktober 2018.

24.05.2018
Hovedredningssentralen (HRS), Telenor Kystradio og Redningsselskapet under samme tak i sommer

Telenor Kystradio har siden 2013 betjent Redningsselskapets servicetelefon 02016 for RS medlemmer og eiere av fritidsbåter. Samarbeidet ble i desember 2017 forlenget med tre år.

02.05.2018
Endring i kvalitetsoppfølgning ved sertifikatutstedelser

Telenor Kystradio bytter godkjenningsinstans for Sertifikatvirksomheten.

18.04.2018
Har du mottatt feil kanalplan?

I disse dager sendes årsavgiften for lisens ut, og med den følger ny kanalplan - en for Sør-Norge eller en for Nord-Norge. Enkelte kunder har imidlertid fått tilsendt kanalplan for feil område.

25.01.2018
Årets båtkommune

Vil hedre gode kystkommuner og deler ut prisen «Årets båtkommune» Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) ønsker økt fokus på hva kommunene gjør for å tilrettelegge for båtlivet, og deler ut prisen for «Årets båtkommune» andre året på rad.

23.11.2017
Fra fem til to kystradiostasjoner

Fra januar 2018 vil Telenor Kystradio gå fra fem til to topp moderne kystradiostasjoner. Hva innebærer dette for deg som bruker av Telenor Kystradio?

23.11.2017
Hvordan var sommeren på kystradiostasjonene vedrørende nød- og assistansehåndtering?

Somrene er uten tvil den mest hektiske perioden for kystradiostasjonene, sommeren 2017 intet unntak.