Produktet ble lagt til i handlekurven din.

Noe av det viktigste du kan ha i båten!

Hva er det første du må tenke på når du er på havet? Været? Menneskene rundt deg? Alt kan skje på havet, ofte når du minst venter det. Og til det må du være forberedt.

Redningsvest og kystradio er noe enhver båtfører burde ha ombord.

Noen tror kanskje at kystradio er for de båtene over en viss størrelse. Faktum er, fare er fare, det hjelper ikke om du er i en skjæregårdsjeep eller kajakk. De fleste ulykkene her til lands skjer langs kysten, og kyst er noe vi har mye av. Dette kan være alt fra små uhell som tau i propellen, eller store forlis som vi så med cruiseskipet utenfor Molde for ikke lenge siden. Det vi tar stolthet på i Norge er vår lange maritime historie og kultur, kystradiotjenesten er en del av ryggraden til denne arven. 

Det å kunne sende og motta nødmelding fra de nær deg er ikke bare bare.

Se for deg at du er på havet og fisker, dagen kunne ikke vært bedre. Alt kan endre seg fort på havet. Vær, sjøfugl eller strømninger kan endre idyllen fort. Hva gjør du da? Er du langt ute har du kanskje ikke dekning på mobilen. Da er VHF radioen i sitt ess, for den kan motta og sende nødmeldinger langs den norske kysten. VHF Radioen er vanntett og flyter. Skulle havet vende, eller du havne i en situasjon der du trenger hjelp kan du enten kalle opp på kanal seksten, eller trykke inn nødknappen. Dette sender en nødmelding til kystradiostasjonene og alle båter nær deg samt redningstjenestene, da får du hjelp i tide.


En ny delingsøkonomi.

Kystradio er ikke kun for de mørkeste dagene på havet. Når du har lisens og tatt sertifikat blir du en del av et stort maritimt felleskap. Dette felleskapet strekker seg langs hele kysten. Her kan du spørre om majones til rekene dine en sommerdag, eller høre med stasjonene om værmeldingen akkurat der du er. Du kan opprette en egen kanal mellom deg og vennene dine slik at dere kan kommunisere sømløst langs kysten, eller du kan selv bidra i en redningsaksjon og kjenne på dramatikken på havet.

Kystradio og VHF er produktet for deg som ferdes på havet.

Absolutt alle, fra de i små robåter eller kajakk til store lasteskip og alt i mellom. Når vi snakker sammen skjer færre ulykker og farlige situasjoner kan lettere avverges. Nå som sommeren er her snart, og du mest sannsynlig skal tilbringe den i sol på kysten, burde du sikre deg med en kystradio om bord og kjenne på tryggheten og forskjellen selv.

Hvordan bruke Telenor kystradio?

Du må vite hvordan radioen brukes, for det trenger du et sertifikat. Det kan du ta som webkurs. Videre må du skaffe en VHF-radio, og registrere denne med lisens, slik at du får ditt eget kallesignal.
Alt kan enkelt kjøpes og gjennomføres via nettbutikken til Telenor kystradio.