Produktet ble lagt til i handlekurven din.

Nå er seilaset i gang

Bergen Shetland Race startet ved Marsteinen fyr klokken 13.00 lokal tid onsdag 24. juni. Til sammen 30 båter deltar i seilasen over til Shetland.

26 timer etter start fra Marsteinen har de første båtene allerede meldt sin ankomst til Lerwick i Shetland. Blue Ribbon var den første båten som kom i mål klokken 21:56 lokal tid torsdag 26.06. Vi forventer at alle båtene kommer inn til Lerwick i løpet av fredags morgen/formiddag.

Komiteen på Shetland har planlagt en fantastisk helg for alle som deltar. Det er flere sosiale aktiviteter både fredag og lørdag. På lørdag blir det stor premiereutdeling på kaien i Lerwick med påfølgende feiring. Det blir for mange en rolig kveld på lørdag da seilasen starter allerede klokken 11:00 søndags morgen.  

- Vi har pakket oss godt inn og er klar for et nytt eventyr. Vi gleder oss veldig, sier en av deltakerne som skal delta i seilaset.

Bergen Shetland seilaset er et løp mellom Bergen i Hordaland og Lerwick som er hovedstaden på Shetland. Deltakerne vil på Shetland få tilbud om å få besøke historiske og minneverdige steder. Dette er i grunn ikke bare et seilas, men også en utmerket mulighet for utveksling av kulturelle og historiske verdier. 

Telenor Maritim Radio bisto med utlevering av trackere slik at vi kan følge med på de forskjellige fartøyene. Disse ble utlevert dagen før på Bergen Katedralskole hvor mannskap kom innom for å få diverse utstyr og et foredrag om selve seilaset. For å kunne følge med selv på hvor de er i ferden, ta en titt på denne linken: http://yb.tl/bergen2015

Organisasjonen og sikkerhetstiltak er godt utprøvd etter mer enn 20 suksessrike år.

Velkommen til Shetlands Race 2016!

07.05.2021
Bodø kommune er kåret til Årets båtkommune 2021 for sitt arbeid med tilrettelegging av fritidsbåtlivet i kommunen.

Pressemelding KNBF 06.05.2021 Vi har jobbet aktivt for å få båtlivet på dagsorden både sentralt og i ulike kystkommuner, for at det skal legges til rette for maritimt fritidsbåtliv. Som et ledd i dette arbeidet stiftet vi prisen Årets Båtkommune for fem år siden sammen med Båtens Verden. Vi ønsker å hedre kystkommuner som gjør en ekstra innsats i tilrettelegging for båtfolket, forteller generalsekretær i Kongelig Norsk Båtforbund, Stig Hvide Smith. I juryen sitter representanter fra KNBF, Telenor Kystradio, Norboat, Kystverket og Båtens Verden.

29.04.2021
Redningsselskapet og Telenor Kystradio styrker beredskapen

(Fornebu, 29. april 2021) Gjennom en treårig samarbeidsavtale styrker Redningsselskapet og Telenor Kystradio nå beredskapen til sjøs.

12.03.2021
Norge er verdens fjerde største skipsfartsnasjon

Stadig flere redere velger å flagge skipene sine hjem. Målt i verdi er Norge nå verdens fjerde største skipsfartsnasjon. Det viser ferske tall fra Rederiforbundet

04.02.2021
Godkjenning av Inmarsat C som elektronisk fiskerisporingsutstyr (VMS) trekkes tilbake

Fiskeridirektoratet har besluttet å trekke tilbake godkjenning for Inmarsat C som VMS. Utfasing og avinnstallering av fiskerioppsett skal være gjennomført innen 1. januar 2022.

12.01.2021
Oppdatering - Forlenger gyldigheten på personlige sertifikat, helseerklæring og CRA

Sjøfartsdirektoratet har besluttet å gi en generell forlengelse av gyldigheten på personlige sertifikat i en periode fremover, slik at sjøfolk lovlig kan utføre sitt arbeid.

05.01.2021
Regjeringen styrker nødkommunikasjonen i nordområdene

Regjeringen styrker nødkommunikasjonen og redningsberedskapen i nord gjennom etablering av HF-dekning i de nordlige havområder, som var på plass 1. januar.

16.11.2020
Forlenger gyldigheten av alle fartøy- og rederisertifikater samt fartøyinstrukser med forfall før 01.07.2021

Sjøfartsdirektoratet har nå besluttet at samtlige fartøy- og rederisertifikater samt fartøyinstrukser som har forfall før 01.07.2021 forlenges med 3 måneder uten nærmere godkjenning fra direktoratet.

03.07.2020
Sjøfartsdirektoratet foreslår krav til høyhastighetsbevis og bruk av automatisk nødstopp

Sjøfartsdirektoratet foreslår å innføre høyhastighetsbevis for førere av fritidsbåt og krav til bruk av automatisk nødstoppmekanisme i fritidsfartøy når båten navigeres i hastighet over 15 knop.