Produktet ble lagt til i handlekurven din.

Nå er seilaset i gang

Bergen Shetland Race startet ved Marsteinen fyr klokken 13.00 lokal tid onsdag 24. juni. Til sammen 30 båter deltar i seilasen over til Shetland.

26 timer etter start fra Marsteinen har de første båtene allerede meldt sin ankomst til Lerwick i Shetland. Blue Ribbon var den første båten som kom i mål klokken 21:56 lokal tid torsdag 26.06. Vi forventer at alle båtene kommer inn til Lerwick i løpet av fredags morgen/formiddag.

Komiteen på Shetland har planlagt en fantastisk helg for alle som deltar. Det er flere sosiale aktiviteter både fredag og lørdag. På lørdag blir det stor premiereutdeling på kaien i Lerwick med påfølgende feiring. Det blir for mange en rolig kveld på lørdag da seilasen starter allerede klokken 11:00 søndags morgen.  

- Vi har pakket oss godt inn og er klar for et nytt eventyr. Vi gleder oss veldig, sier en av deltakerne som skal delta i seilaset.

Bergen Shetland seilaset er et løp mellom Bergen i Hordaland og Lerwick som er hovedstaden på Shetland. Deltakerne vil på Shetland få tilbud om å få besøke historiske og minneverdige steder. Dette er i grunn ikke bare et seilas, men også en utmerket mulighet for utveksling av kulturelle og historiske verdier. 

Telenor Maritim Radio bisto med utlevering av trackere slik at vi kan følge med på de forskjellige fartøyene. Disse ble utlevert dagen før på Bergen Katedralskole hvor mannskap kom innom for å få diverse utstyr og et foredrag om selve seilaset. For å kunne følge med selv på hvor de er i ferden, ta en titt på denne linken: http://yb.tl/bergen2015

Organisasjonen og sikkerhetstiltak er godt utprøvd etter mer enn 20 suksessrike år.

Velkommen til Shetlands Race 2016!

03.07.2020
Sjøfartsdirektoratet foreslår krav til høyhastighetsbevis og bruk av automatisk nødstopp

Sjøfartsdirektoratet foreslår å innføre høyhastighetsbevis for førere av fritidsbåt og krav til bruk av automatisk nødstoppmekanisme i fritidsfartøy når båten navigeres i hastighet over 15 knop.

08.06.2020
Closure of Fleet 77 and Swift 64 services

The planned End-of-Life (EOL) dates for Fleet 77 and Swift 64 are: Service EOL DATE* Fleet 77 01 December 2020 Swift 64 31 December 2020

20.03.2020
Sertifisering av fiskefartøy 8-15 meter under koronapandemien

(20.03.2020) Grunna den pågåande koronapandemien har styresmaktene både nasjonalt og lokalt lagt strenge avgrensingar på reiseaktivitet. Det er og gitt råd om å minimere kontakt med andre menneske for å i størst mogleg grad kunne avgrense spreiinga av smitte. Dette gjer det vanskelegare å utføre inspeksjonar på fartøy.

16.03.2020
Sjøfartsdirektoratet forlenger gyldigheten på personlige sertifikat

(12.03.20) Sjøfartsdirektoratet har på grunn av utfordringer i forbindelse med koronaviruset, besluttet å gi en generell forlengelse av gyldigheten på personlige sertifikat i en periode fremover.

16.03.2020
Sjøfartsdirektoratet forlenger gyldighet av sertifikater og fartøyinstruks

(12.03.20) Sjøfartsdirektoratet har bestemt at sertifikater og fartøyinstrukser som har forfall før 12. juni 2020 forlenges 3 måneder uten nærmere godkjenning fra direktoratet.

11.03.2020
Sjøfartsdirektoratet iverksetter tiltak knyttet til koronaviruset

Sjøfartsdirektoratet innfører en rekke tiltak for å sikre at vi kan gjennomføre samfunnsoppdragene våre knyttet til sikkerhet til sjøs.

06.09.2019
To nye HF basestasjoner vil gi HF-dekning i de nordligste havområdene

Statsråden for samfunnssikkerhet har besluttet å etablere to nye basestasjoner for å gi god nok HF-dekning i de nordligste havområdene. Målet er å ha basene operative allerede neste år.

22.08.2019
Endelig en ny godkjent aeronautisk nødradio

Etter år uten, leveres det igjen en godkjent håndholdt aeronautisk VHF AM radio. Denne typen radio er et krav på SOLAS og EU passasjerskip, og skip som kommer inn under Polarkoden.