Produktet ble lagt til i handlekurven din.

Nyhetsbrev fra Telenor Maritim Radio nr 1 – 2015

Våren er kommet og den beste tiden for mange av oss med båt

Vårsjekk – føl deg tryggere på sjøen

Hver fjerde husstand i Norge har båt, dette tilsvarer 750.000 fritidsbåter. Mange av disse går nå i gang med vårpussen av båten. Det er også viktig å kontrollere radio- og elektrisk utstyr om bord.
Sjekkliste for vårpussen

Assistansestatestikk 2014

Norske Kystradiostasjoner hadde i 2014 totalt 6056 aksjone
Assistansestatestikken viser 50 % økning i garn og not assistanse for yrkesfartøy og 43 % økning
i motor og gear assistanse for fritidsbåter i forhold til 2013

Nytilsatt på kystradioen

Bengt Ellingsund er ansatt som Radiobestyrer ved Florø Radio fra 1. mai. Han har nesten
20 års erfaring fra sjøen. Vi ønsker velkommen om bord.

Ta SRC/VHF-eksamen på nett

Med SRC/VHF sertifikat får du den kunnskap du trenger for å ha fullt utbytte av din VHF-radio. Det er internasjonale krav at maritimt radioutstyr skal betjenes av personer som har sertifikat. Nå kan du enkelt avlegg eksamen til SRC/VHF sertifikat på nett.
Ta eksamen her

Effektivt og hurtig hjelp

VHF-radioen er like naturlig som redningsvesten og et viktig sikkerhetsverktøy. Med VHF-radioen har du både trygghet og frihet til å ferdes der du ønsker. For at nødknappen (DSC) kan aktiveres må radioen registreres, og
du får ditt eget ID-nr (MMSI).
Bestill lisens her

Flyteutstyr i fritidsbåter fra 1. mai

Stortinget vedtok 24.mars å innføre påbud om bruk av vest i fritidsbåter. Påbudet gjelder ved opphold utendørs i båter mindre enn 8 meter (ca. 25 fot) som er i fart. Ansvaret for å benytte flyteutstyr påhviler den enkelte.
Les mer

Vi er her for dere

Vet du om et maritimt arrangement på Østlandet i løpet av våren eller sommeren, så send oss en mail. Vi vil prøve å være til stede for å holde VHF informasjonsmøte som fører til internasjonalt SRC/VHF-sertifikat. 

Test deg selv!

Spørrekonkurranse
Vinnere av spørrekonkurransen fra «Sjøen for alle», Lillestrøm
1. premie: Leatherman multiverktøy – Einar Folkestad, Måløy
2. premie: Kaffekrus med slingrekant – Trond Gårder, Hamar
3. premie: VHF hefte – Glen de Flon, Aurskog

Maritim Quiz
Er du en trygg og sikker båtfører? Ny test på hjemmesiden vår den 1. i hver måned.
Ta testen her

VHF-simulator

Lenge siden du har bruk VHF-radioen din om bord og har glemt hvordan den skal brukes? Frisk opp dine gamle kunnskaper eller utvid din maritime horisont på VHF-simulatoren.
Øv deg her

07.05.2021
Bodø kommune er kåret til Årets båtkommune 2021 for sitt arbeid med tilrettelegging av fritidsbåtlivet i kommunen.

Pressemelding KNBF 06.05.2021 Vi har jobbet aktivt for å få båtlivet på dagsorden både sentralt og i ulike kystkommuner, for at det skal legges til rette for maritimt fritidsbåtliv. Som et ledd i dette arbeidet stiftet vi prisen Årets Båtkommune for fem år siden sammen med Båtens Verden. Vi ønsker å hedre kystkommuner som gjør en ekstra innsats i tilrettelegging for båtfolket, forteller generalsekretær i Kongelig Norsk Båtforbund, Stig Hvide Smith. I juryen sitter representanter fra KNBF, Telenor Kystradio, Norboat, Kystverket og Båtens Verden.

29.04.2021
Redningsselskapet og Telenor Kystradio styrker beredskapen

(Fornebu, 29. april 2021) Gjennom en treårig samarbeidsavtale styrker Redningsselskapet og Telenor Kystradio nå beredskapen til sjøs.

12.03.2021
Norge er verdens fjerde største skipsfartsnasjon

Stadig flere redere velger å flagge skipene sine hjem. Målt i verdi er Norge nå verdens fjerde største skipsfartsnasjon. Det viser ferske tall fra Rederiforbundet

04.02.2021
Godkjenning av Inmarsat C som elektronisk fiskerisporingsutstyr (VMS) trekkes tilbake

Fiskeridirektoratet har besluttet å trekke tilbake godkjenning for Inmarsat C som VMS. Utfasing og avinnstallering av fiskerioppsett skal være gjennomført innen 1. januar 2022.

12.01.2021
Oppdatering - Forlenger gyldigheten på personlige sertifikat, helseerklæring og CRA

Sjøfartsdirektoratet har besluttet å gi en generell forlengelse av gyldigheten på personlige sertifikat i en periode fremover, slik at sjøfolk lovlig kan utføre sitt arbeid.

05.01.2021
Regjeringen styrker nødkommunikasjonen i nordområdene

Regjeringen styrker nødkommunikasjonen og redningsberedskapen i nord gjennom etablering av HF-dekning i de nordlige havområder, som var på plass 1. januar.

16.11.2020
Forlenger gyldigheten av alle fartøy- og rederisertifikater samt fartøyinstrukser med forfall før 01.07.2021

Sjøfartsdirektoratet har nå besluttet at samtlige fartøy- og rederisertifikater samt fartøyinstrukser som har forfall før 01.07.2021 forlenges med 3 måneder uten nærmere godkjenning fra direktoratet.

03.07.2020
Sjøfartsdirektoratet foreslår krav til høyhastighetsbevis og bruk av automatisk nødstopp

Sjøfartsdirektoratet foreslår å innføre høyhastighetsbevis for førere av fritidsbåt og krav til bruk av automatisk nødstoppmekanisme i fritidsfartøy når båten navigeres i hastighet over 15 knop.