Produktet ble lagt til i handlekurven din.

Konvertering og kopi av SRC/VHF-sertifikat

Du kan enkelt konvertere fra gammelt VHF-sertifikat til nytt SRC-sertifikat, og du kan også bestille kopi (duplikat) av ditt SRC-sertifikat.

Gyldighet av norske VHF- og eldre radiotelefonisertifikat

Internasjonalt er de gamle VHF- og andre eldre radiotelefoniseritfikater i dag kun gyldig for betjening av VHF-radio uten DSC. Disse sertifikatene utstedes ikke lenger, men kan om ønskelig konverteres til SRC, se krav til konvertering under. Du kan også på forespørsel få tilsendt bekreftelse på innehavelse av eldre radiotelefonisertifikater. 

Konvertering til SRC (kredittkortstørrelse)

Har du tatt VHF- eller annet radiooperatørsertifikat før 2002, mangler du sannsynligvis opplæring i nye nødprosedyrer samt bruk av  nødknappen (DISTRESS) og kunnskaper om bruk av DSC. For å konvertere VHF-sertifikat tatt før 2002, gjennomfører du fire VHF-simulatoroppgaver før du fyller ut skjema for konvertering.  VHF-simulatoroppgavene gir deg praktisk kunnskap om bruk av nødknapp og bruk av DSC.  Du kan gjerne øve deg litt på VHF-simulatoren, hvor du får bedre hjelp dersom du står fast eller svarer galt. vi synes du bør få minst 50% riktig på oppgavene, men selv om du ikke klarer dette vil du uansett få konvertert. Vi håper imidlertid dette stimulerer til et ønske om å lære mer om VHF og DSC, og med det få et mye større utbytte av VHF-radioen din.  Pris for konvertering er 334,- og blir fakturert i etterkant av konverteringen. 

VHF-simulator (for øving)

Konvertering til SRC/VHF-sertifikat

VHF-sertifikat og SRC tatt i perioden 01.01.2002 til 24.03.2006 kan konverteres til nytt SRC uten noe krav til ytterligere oppdatering. Også gyldige eller utgåtte norske GOC, ROC og LRC , kan konverteres til nytt SRC. 

Duplikat SRC 

For SRC tatt etter 24.03.2006 utstedes det duplikat mot innsending av e-post til sertifikat@telenor.com. I e-posten må du oppgi fullt navn og fødselsdato. Vedlagt e-posten må det være et passfoto av deg.

Pris for duplikat av sertifikatet er 334,-.