Produktet ble lagt til i handlekurven din.

Ønsker du å medbringe din håndholdte VHF-radio mellom flere båter/farkoster?

Har du en vannscooter, seilbrett eller annet, og ønsker å ta i bruk en håndholdt VHF-radio? Kanskje du ikke har båt eller tilsvarende, men likevel ønsker å bruke en håndholdt VHF-radio?

En del ønsker å medbringe en håndholdt VHF-radio fra båt til båt, for eksempel kajakk, vannscooter, RIB og Daycruiser. Enkelte ønsker ikke å knytte VHF-radioen til et bestemt fartøy men ønsker heller å knytte VHF-radioen opp mot seg selv. Det er til og med enkelte som ønsker å inneha en VHF-radio men som ikke har båt (for eksempel dykkere på dykketur med klubben, eller seilere).

En VHF-radio må i dag knyttes mot et fartøy, men det er egentlig ikke noe i veien for at en privatperson kan tegne VHF-lisens og ha en praksis som nevnt ovenfor. En mulighet er at du knytter VHF-radioen opp mot din vannscooter eller seilbrett. Bare velg et navn du syns passer, f eks Yamaha eller Bic. Du kan også velge å bruke navnet ditt som båtnavn, f eks Ola. Dette kan du også gjøre dersom du ikke har båt eller annen farkost, men ønsker å ha lisensabonnement på en håndholdt VHF-radio. Når du tegner lisens, kan du oppgi data som er i tråd med hva du finner naturlig, f eks relatert til båtens lengde. Har du ikke båt, oppgir du bare en fiktiv lengde.

Det som er viktig, er at du legger inn nødkontaktinformasjon på Telenor Kystradio Mine Sider. Her kan du notere at du tar med VHF-radioen mellom forskjellige båter, og si gjerne noe om bruksmønsteret ditt.

Legg inn din nødkontaktinformasjon